top of page
Open Site Navigation

Humani Training

Anni Heiskanen

Olen Anni, Humani Trainingin perustaja ja Seeking Trust ® - menetelmän kehittäjä. Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja koirahieroja. Humanilla koulutan yksityiskoulutuksissa, ryhmäkursseilla ja verkkopalveluissa. Opetan myös välillä eri oppilaitoksissa koirahieroja- tai eläintenkouluttajaopiskelijoita ja olen ollut mukana opaskoiratoiminnassa vuosina 2017-2021. Minulla on itselläni kaksi koiraa: bordercollie Noppa ja labradorinnoutaja Viima, joiden kanssa olen touhunnut agility-, nose-, mejä- ja opaskoirajuttuja. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti tutkiminen ja uusien löytöjen tekeminen yhdessä asiakkaan kanssa ja tieteen tuominen jokaisen koiranomistajan ulottuville käytännössä. Lisäksi liekityn solubiologiasta, fysiologiasta ja agilityn treenaamisesta mielenhallinnan kautta. Kun jokin ongelma ei ratkeakaan ennakoidusti, innostun, laitan mietintämyssyn päähän ja menen mielelläni keksimään vaikka ihan uusia koulutusmenetelmiä, jos vanhat eivät riitä!

Salla Kosunen

Olen Salla ja toiminut kouluttajana Humani Trainingilla vuodesta 2020 saakka. Yli 10 vuoden koiraharrastuksen myötä minulle on tulleet tutuiksi niin näyttelykehät kuin treenikentätkin. Oman koiran kanssa olemme harrastaneet agilityä ja tällä hetkellä kisaamme noseworkissa.


Tulin oman shetlanninlammaskoirani Nessin kanssa ongelmakoirakoulutukseen Humanille vuonna 2018 ja löysin vihdoin sen mitä olin koiramaailmasta vuosia etsinyt: mielenhallinnan kouluttamisen. Sovelsin oman koirani kanssa mielenhallintaa niin arkeen kuin harrastuksiin ja siitä syttyi intohimo auttaa muitakin koirakoita heidän haasteissa.

Minulle on tärkeää kohdata sekä koira- että ihmisasiakkaat lempeästi kuunnellen ja ohjata koirakoita uusien toimitatapojen äärelle. Näin saadaan rakennettua vähitellen arkeen pysyviä muutoksia ja luotua parempaa arkea sekä harrastusta - luottamus edellä!

Kouluttamisen lisäksi teen töitä valokuvaajana omassa yrityksessäni Valoisalla.

Kouluttajat

Humani Trainingilla apunasi ovat alansa asiantuntijoiksi kouluttautuneet

eläintenkouluttamisen ja koirahieronnan ammattilaiset.

Koulutusmenetelmät

Käytämme koulutuksissamme positiivista vahvistetta (palkitseminen) ja negatiivista rankaisua (palkkion poisto). Emme koskaan käytä pelkoon tai kipuun perustuvia menetelmiä.

 

Etenemme kaikissa koulutuksissamme koiran ehdoilla ja koulutamme niitä taitoja, joita kukin koira kulloinkin tarvitsee. Koulutuskertojen alussa katsomme ensin millainen koiran mielentila juuri tänään on ja valitsemme sen mukaan harjoitukset tiukan koulutussuunnitelman sijaan.

Huomioimme koiran yksilönä sekä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen ulottuvuuden muodostamana kokonaisuutena tarjoten jokaiselle osa-alueelle tukea ja hyvinvointia. 

Huomioimme ihmisperheen tavat ja arkirutiinit, jotta koira-arjesta saataisi rakennettua aidosti toimiva kokonaisuus hankalasti omaksuttavien ja itselle epäluonnolliselta tuntuvien toimintatapojen sijaan. Kun koulutus integroidaan arkeen, sitä tulee tehtyä lähes vahingossa! Opetamme koiran omistajalle esimerkiksi hihnankäyttötekniikoita ja koiran eleiden lukemista, jotta yhteinen sävel löytyy helpommin.

Mielenhallinta muodostaa pohjan kaikille koulutuksillemme. Mielenhallinnalla tarkoitetaan koiran omaa kykyä säädellä mielentilaansa eri tilanteissa. Kuvittele mielessäsi rento, rauhallinen ja tyytyväinen koira. Käyttäytyykö se mielikuvassasi ongelmallisesti, räyhäten tai riehuen? Ei tietenkään!

Koulutamme ongelmakäytöksiä ja harrastusten haasteita suurimmaksi osaksi Seeking Trust -metodilla, joka perustuu positiiviseen vahvistamiseen ja koiran luonnollisiin käytöksiin, joilla mielenhallintataitoja rakennetaan pala kerrallaan.

bottom of page